Krupnik owsiany z papryką

Autor:

Ania321

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g boczku surowego
  • 1300 g udźca z indyka
  • 1 por - zielona część
  • 1 cebula czosnkowa
  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • ½ kg ziemniaków
  • 1 papryka czerwona
  • 250 g kaszy owsianej
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • Pieprz
  • Sól
  • 3-4 liście laurowe
  • 1 garść ziela angielskiego

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie, liście laurowe i sól. Gotować przez godzinę.



Krok 2

Następnie dodać obraną cebulę, liście pora oraz obrane marchewki i pietruszki w całości. Gotować 30 minut.



Krok 3

Wyjąć z garnka mięso i warzywa, a wywar przecedzić przez sito.



Krok 4

Ziemniaki i paprykę pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Gotować 5 minut.



Krok 5

Następnie dodać kaszę owsianą i gotować jeszcze 15-20 minut.



Krok 6

Dodać posiekaną natkę pietruszki, przyprawić zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Marchewki oraz pietruszki pokroić w plastry i również dodać do zupy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.