Kotlety cielęce siekane

Siekane kotlety cielęce są wyśmienitym daniem, pozbawionym tłuszczu. Mięso cielęce na kotlety jest niskokaloryczne i chude. Można je podawać z ziemniakami albo z surówką.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g cielęciny
  • 50 g suchej bułki
  • 150 ml mleka
  • 1 jajko
  • 1 papryczka chilli
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • 50 g bułki tartej
  • 100 g masła

Przygotowanie

Krok 1

Mięso siekamy drobno. Papryczkę chilli również drobno siekamy. Bułkę moczymy w mleku, odciskamy, rozgniatamy i mieszamy z mięsem, papryczką i jajkiem. Następnie doprawiamy solą i pieprzem.



Krok 2

Formujemy kotlety w kształcie owalnym i otaczamy je w bułce tartej.



Krok 3

Kotlety smażymy na połowie masła z obu stron, aż do ich zarumienienia.



Krok 4

Dodajemy pozostałą część masła i dosmażamy z obu stron.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.