Krupnik z kaszą perłową

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 l wody,
  • 1 pałka z kurczaka,
  • 4 marchewki,
  • mały kawałek selera,
  • liść pora,
  • woreczek kaszy perłowej,
  • 4 ziemniaki,
  • 1 łyżka majeranku,
  • sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Pałkę z kurczaka myjemy i wkładamy do gotującej się wody. W międzyczasie myjemy i kroimy warzywa. Marchewkę i seler kroimy w kostkę, liść pora na drobno. Wkładamy do garnka po 20 minutach gotowania wywaru. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, myjemy. Wkładamy do garnka razem z kaszą po 15 minutach gotowania warzyw. Gotujemy do miękkości. Wyjmujemy woreczek i rozcinamy, przekładamy kasze do zupy. Na samym końcu doprawiamy solą i majerankiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.