Kulki mięsne

Kulki mięsne to łatwe w przygotowaniu, smaczne danie. Potrawa polecana jest na obiad i wiele innych okazji. Tradycyjne, proste danie lubiane przez wszystkich.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • 150 g startych ziemniaków
  • 100 g namoczonej w mleku bułki
  • 1 jajko
  • 1 drobno pokrojona cebula
  • 1 drobno pokrojona natka pietruszki
  • 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy i zagniatamy.



Krok 2

Przygotowaną masę odstawiamy do lodówki na 1,5 godziny.



Krok 3

Następnie formujemy z mięsnej masy kulki, po czym umieszczamy je na rozgrzanym na patelni tłuszczu.



Krok 4

Kulki mięsne smażymy z każdej strony po 3 minuty. Podajemy na ciepło lub zimno.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.