Dietetyczna rolada z kurczaka z wątróbką, chili i ziołami

Ciekawy sposób podania rolady mięsnej – idealny dla osób będących na diecie. Bez dodatku tłuszczu. Roladę można podawać na gorąco lub na zimno do kanapek czy burgerów.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki :

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 250 g wątróbek drobiowych
  • 2 papryczki chili
  • 1 natka pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu,
  • 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • garść pomidorków koktajlowych

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy, by uzyskać duże płaty mięsa. Filety dodatkowo delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem.



Krok 2

Wątróbki kroimy na mniejsze kawałki i układamy na płatach mięsa. Kroimy papryczki chili i również układamy je na mięsie. Dodajemy także posiekaną natkę pietruszki.



Krok 3

Całość zwijamy w roladę i wiążemy. Umieszczamy w garnku z grubym dnem. Zalewamy bulionem do 2/3 wysokości rolady.



Krok 4

Gotujemy przez ok. 1 godzinę na wolnym ogniu. Podajemy z pomidorkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.