Ciekawy sposób podania rolady mięsnej – idealny dla osób będących na diecie. Bez dodatku tłuszczu. Roladę można podawać na gorąco lub na zimno do kanapek czy burgerów.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Fit
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy, by uzyskać duże płaty mięsa. Filety dodatkowo delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem.
Wątróbki kroimy na mniejsze kawałki i układamy na płatach mięsa. Kroimy papryczki chili i również układamy je na mięsie. Dodajemy także posiekaną natkę pietruszki.
Całość zwijamy w roladę i wiążemy. Umieszczamy w garnku z grubym dnem. Zalewamy bulionem do 2/3 wysokości rolady.
Gotujemy przez ok. 1 godzinę na wolnym ogniu. Podajemy z pomidorkami.
Dodaj komentarz