Kurczak i chorizo gotowane w sosie śmietankowym są rewelacyjnym połączeniem mięsa z kiełbasą. Sos śmietankowy dodaje niepowtarzalnego smaku potrawie. Danie może być podawane na każdą okazję.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Mięso i kiełbasę chorizo kroimy w średniej wielkości kawałki. Wyciskamy sok z pomarańczy.
Mieszamy mięso z kurczaka z kiełbasą chorizo, sokiem z pomarańczy i przyprawami.
Do całości dodajemy oliwę z oliwek i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę Łaciatą wymieszaną z mąką. Gotujemy aż do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.
Danie przyozdabiamy drobno pokrojonymi liśćmi pietruszki.
Dodaj komentarz