Kurczak i chorizo gotowane w sosie śmietankowym

Kurczak i chorizo gotowane w sosie śmietankowym są rewelacyjnym połączeniem mięsa z kiełbasą. Sos śmietankowy dodaje niepowtarzalnego smaku potrawie. Danie może być podawane na każdą okazję.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 4 kiełbasy chorizo
  • 1 pomarańcza
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 250 ml Śmietanki Łaciatej 12%
  • 4 listki pietruszki
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżka pieprzu
  • ½ szklanki mąki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso i kiełbasę chorizo kroimy w średniej wielkości kawałki. Wyciskamy sok z pomarańczy.



Krok 2

Mieszamy mięso z kurczaka z kiełbasą chorizo, sokiem z pomarańczy i przyprawami.



Krok 3

Do całości dodajemy oliwę z oliwek i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy śmietankę Łaciatą wymieszaną z mąką. Gotujemy aż do momentu, kiedy mięso będzie miękkie.



Krok 4

Danie przyozdabiamy drobno pokrojonymi liśćmi pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.