Steki z łososia w sosie musztardowym

Wyśmienite danie dla każdego na każdą okazję. Sprawdzi się równie dobrze jako zwykły obiad na co dzień, jak i jako ciekawe danie na przyjęcie. Szybkie do przygotowania i łatwe.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składnik:

  • 2 filety z łososia
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka wina wytrawnego

Przygotowanie

Krok 1

FIlety łososiowe myjemy i suszymy. Doprawiamy je solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny. Całość smarujemy odrobiną oliwy.



Krok 2

Szalotkę obieramy i dość drobno siekamy. Następnie topimy masło i szklimy cebulkę. Dodajemy wino i wygotowujemy sos. Później mieszamy go, dodając musztardę i przyprawiamy solą oraz pieprzem.



Krok 3

Steki pieczemy po 4 minuty z każdej strony. Podajemy razem z sosem musztardowym i ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.