Kurczak jak gyros z warzywami

Pierś z kurczaka smażona w aromatycznej przyprawie gyros, podana z białymi szparagami, marchewką, pomidorami i sałatą, to idealne danie na szybki lunch lub kolację.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Fit

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
  • garść białych szparagów
  • 2 pomidory
  • 4 liście sałaty
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki przyprawy do gyrosa
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Szparagi i marchewkę obieramy, a następnie gotujemy przez 15 minut. Następnie marchewkę kroimy na plasterki.



Krok 2

Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą, papryką i przyprawą do gyrosa, a następnie smażymy na rozgrzanej patelni, aż mięso nie będzie surowe.



Krok 3

Kurczaka podajemy razem z porwaną sałatą i przygotowanymi wcześniej szparagami, marchewką oraz pokrojonymi w plasterki pomidorami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.