Jajko sadzone na kaszy gryczanej

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 2 jaja
  • 1 średnia marchew
  • 1 papryka czerwona
  • 1 garść pieczarek
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 2

Pokrój warzywa w kostkę. Podduś je w garnku z wodą z dodatkiem masła. Gdy będą miękkie, przełóż kaszę wraz z warzywami na patelnię. Wymieszaj i dopraw. Wbij jaja. Smaż je do momentu ścięcia. Podawaj posypane szczypiorkiem. Smacznego!



Krok 3

Kiedy warzywa będą miękkie, przełóż je i kaszę na patelnię. Wymieszaj i dopraw. Wbij jaja. Smaż je do momentu ścięcia. Podawaj posypane szczypiorkiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.