Kurczak pieczony na ostro

Pikantna potrawa, dobra zarówno na gorąco, jak i na zimno. Doskonała do zimnego piwa. Idealna dla kibiców na finały ligi. Łatwa i szybka w przygotowaniu, co zachwyci niewprawionych w sztuce gotowania.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kurczak
  • -1 łyżka soli
  • -1 łyżeczka pieprzu
  • -1 łyżka papryki słodkiej
  • -1 łyżeczka papryki chilli
  • -1 łyżka czosnku suszonego
  • -5 łyżek oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Całego kurczaka dokładnie myjemy.



Krok 2

Wszystkie przyprawy dokładnie mieszamy z sobą i łączymy z oliwą.



Krok 3

Kurczaka dokładnie smarujemy mieszanką przypraw. Układamy na blaszce piekarnika.



Krok 4

Pieczemy przez ok. 1,5 godziny. W trakcie podlewamy kurczaka sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.