Kurczak z pieczarkami i porem w sosie musztardowym

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Ocena

4.56/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 por
  • 300 g pieczarek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 150 g śmietanki Łaciata 18 %
  • 150 g jogurtu naturalnego
  • 4 łyżeczki musztardy
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w kostkę. Na patelni lub w rondlu rozgrzać oliwę i podsmażyć kurczaka.



Krok 2

Dodać pieczarki pokrojone w plasterki i pora pokrojonego w półplasterki. Podsmażyć przez kilka minut. Przyprawić pieprzem i solą.



Krok 3

Śmietanę wymieszać z jogurtem naturalnym i musztardą. Dodać do mięsa i pieczarek. Dusić pod przykryciem kilka minut.



Krok 4

Pod koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Podawać na przykład z kaszą lub ryżem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.