Latte dyniowe

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki na 1 szklankę latte:

  • 1-2 łyżki puree z dyni
  • 1 łyżeczka przyprawy korzennej
  • 2 łyżki syropu z agawy
  • mleko Łaciate 2%
  • espresso
  • śmietanka UHT Łaciata 30%

Przyprawa korzenna:

  • 3 łyżki mielonego cynamonu
  • 2 łyżeczki mielonego imbiru
  • 2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
  • 1 i ½ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka mielonych goździków

Przygotowanie

Przyprawa korzenna:

Wymieszaj razem ze sobą wszystkie składniki do przyprawy korzennej.



Przygotowanie latte:

Na dnie wysokiej szklanki do kawy umieść puree z dyni, 1 łyżeczkę przyprawy korzennej i syrop z agawy. Uzupełnij do połowy gorącym mlekiem, a następnie powoli, po ściance wlej espresso. Wierzch udekoruj ubitą wcześniej śmietanką. Na koniec oprósz przyprawą korzenną i podawaj. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.