Łatwe fajitas z krewetkami

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 ½ łyżki oleju roślinnego
  • 1 zielona papryka
  • 1 czerwona papryka
  • 450 g średnich krewetek
  • 1 mała cebula
  • 1 opakowanie mieszanki przypraw do taco
  • 3 łyżki wody
  • 6 mącznych tortilli

Przygotowanie

Krok 1

Papryki umyj, wyjmij nasiona i pokrój w cienkie paski. Krewetki obierz i oczyść. Cebulę posiekaj drobno.



Krok 2

Rozgrzej 1 łyżkę oleju na dużej patelni. Dodaj papryki i cebulę. Smaż około 5 minut.



Krok 3

Dodaj resztę oleju i krewetki. Gotuj, aż będą różowe. Zmniejsz ogień, dodaj przyprawę do taco i wodę.



Krok 4

Fajitas podawaj na podgrzanych tortillach. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.