Idealne danie polecane na rodzinny obiad dla najbliższych. Smakuje wyśmienicie zwłaszcza w sezonie grzybowym, kiedy mamy dostęp do świeżych kurek.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Ziemniaki obieramy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Polędwicę myjemy, osuszamy i kroimy na plastry, które następnie lekko rozbijamy pięścią. Przyprawiamy je solą i pieprzem, a następnie obsmażamy delikatnie na maśle.
Cebulę kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Cebulę i czosnek dodajemy do mięsa. Dodajemy również kurki i całość smażymy ok. 5 minut.
Śmietankę Łaciatą mieszamy z mąką i dodajemy na patelnię razem z drobno posiekaną natką pietruszki. Dusimy ok. 5 minut na wolnym ogniu.
Podajemy z puree z ziemniaków.
Dodaj komentarz