Gulasz wołowy z kawą

Pyszne danie główne. Kawa w gulaszu nadaje mu niezwykły smak i zapach.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg wołowiny
  • - 4 papryki
  • - 4 marchewki
  • - 3 cebule
  • - 1 duży ząbek czosnku
  • - 3 łyżki oliwy
  • - 2 łyżki mąki
  • - 250 ml kawy rozpuszczalnej
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu
  • - 1 torebka ryżu

Przygotowanie

Krok 1

Mięso wołowe kroimy na kawałki, cebulę i paprykę w paski. Marchewkę kroimy w plastry. Obieramy ząbek czosnku i kroimy na mniejsze części.



Krok 2

Mięso smażymy w garnku na 3 łyżkach oliwy. Po usmażeniu wyjmujemy je i trzymamy w cieple.



Krok 3

Do garnka dodajemy paprykę, marchewkę, cebulę i czosnek. Smażymy razem przez 10 minut. Całość posypujemy maką i smażymy przez kolejne 4 minuty.



Krok 4

Do całości dolewamy kawę i dodajemy usmażone wcześniej mięso. Danie podajemy na gorąco np. z ryżem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.