Pięknie wyglądająca i jeszcze lepiej smakująca zupa krem z sera i kalafiora to wykwintna pozycja, która z pewnością przypadnie do gustu domownikom. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i pyszna!
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Kalafior dzielimy na małe różyczki.
Cebulę i czosnek obsmażamy na maśle, dodajemy pietruszkę. Chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka. Zalewamy bulionem, przyprawiamy i dusimy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy kalafior, ser pleśniowy, serek topiony i śmietankę Łaciatą. Mieszamy i podgrzewamy jeszcze ok. 10 minut.
Dodajemy drobno posiekany koperek i wszystko dokładnie blendujemy. Podajemy z grzankami.
Dodaj komentarz