Leczo z fasolką szparagową

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 cukinie żółte
  • 15 dag fasolki szparagowej
  • ½ kg pomidorów
  • ½ kg kiełbasy podwawelskiej
  • 1 por
  • 2 papryki
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 liść laurowy
  • 1 ząbek czosnku
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • Sól
  • Pieprz
  • Cukier

Przygotowanie

Krok 1

Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, pokroić na kawałki.



Krok 2

Fasolkę szparagową blanszować w osolonej wodzie, osączyć.



Krok 3

Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w kostkę lekko zrumienić na patelni.



Krok 4

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć pokrojony por, czosnek i paprykę. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i poddusić. Przełożyć do garnka, wsypać pokrojone pomidory, fasolką szparagową, kiełbasę, wlać odrobinę wody, dodać liść laurowy i gotować do miękkości warzyw. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku solą, świeżo mielonym pieprzem i cukrem, zagotować.



Wskazówki

Leczo podawać z dodatkiem pieczywa.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.