Danie jak z wykwintnej restauracji. A mimo to banalnie proste w przygotowaniu. Pięknie się prezentuje i stanowi miłą odmianę od zwyczajnej, tradycyjnej kuchni.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Dynię obieramy ze skórki, usuwamy pestki, a twardy miąższ kroimy na mniejsze kawałki, skrapiamy oliwą, posypujemy solą i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym czasie blendujemy.
Mięso mielone łączymy z połową posiekanej natki pietruszki, solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Formujemy kotleciki i obsmażamy je na oleju.
Przygotowujemy sos. Mieszamy śmietankę Łaciatą z musztardą i solą, po czym całość zagotowujemy.
Kotlety podajemy z purée z dyni i polewamy sosem musztardowo-śmietanowym. Posypujemy pozostałą posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz