Danie: Deser
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki
Ze śmietanką
Całe jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu powoli wlewamy rozpuszczone, wystudzone masło. Wylewamy do formy o średnicy 24 cm. Pieczemy około 35 min.
Schłodzoną śmietankę Łaciata ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i dokładnie ubijamy. Dodajemy serek mascarpone. Mieszamy.
Śnieżkę ubijamy na sztywno z mlekiem Łaciate. Brzoskwinie i truskawki kroimy w plastry. Część zostawiamy do dekoracji.
Gotowy biszkopt przekrawamy na dwie części. Pierwszą część smarujemy 3/4 masy śmietanowej. Na masie układamy owoce (na przemian truskawki i brzoskwinie). Resztę masy śmietanowej łączymy z masa ze śnieżki i połowę wykładamy na owoce. Przykrywamy druga częścią biszkoptu. Na wierzch wykładamy resztę masy ze śnieżki i zdobimy owocami według uznania.
Dodaj komentarz