Lemoniada

Orzeźwiająca lemoniada na upalny dzień. Pyszna i bardzo cytrusowa. Najlepiej smakuje, kiedy jest dobrze schłodzona.

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 2 pomarańcze
  • - 2 cytryny
  • - 1 limonka lub cytryna (dodatkowa)
  • - 4 łyżki cukru
  • - gałązka mięty
  • - 1 litr zimnej wody
  • - kilka kostek lodu

Przygotowanie

Krok 1

Pomarańcze, cytryny oraz limonkę myjemy i osuszamy. Jedną pomarańcz i jedną cytrynę kroimy w plastry. Dodajemy cukier i oraz wodę, mieszamy.



Krok 2

Następnie wyciskamy sok z drugiej pomarańczy oraz cytryny i dodajemy do dzbanka. Limonkę kroimy w plasterki i także wrzucamy do dzbanka. Dodajemy miętę i mieszamy.



Krok 3

Gotową lemoniadę wstawiamy do lodówki na godzinę. Przed podaniem wrzucamy do niej kostki lodu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.