Pyszna i orzeźwiająca lemoniada na bazie soku z grejpfrutów z nieoczywistym dodatkiem, jakim jest rozmaryn. Idealnie ochładza w letnie dni. Najlepiej serwować w szklankach wypełnionych po brzegi lodem.
Danie: Napoje
Osób: 6
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Przygotować syrop rozmarynowy: wszystkie składniki umieścić w garnuszku i zagotować. Następnie rozetrzeć rozmaryn z cytryną, na przykład używając tłuczka. Gdy płyn ściemnieje, zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia.
Wycisnąć sok z grejpfrutów i cytryny (ręcznie lub przy pomocy sokowirówki).
W dużym garnku wymieszać wodę, sok z cytrusów i syrop rozmarynowy.
Serwować w szklankach wypełnionych lodem z grejpfrutem i gałązką świeżego rozmarynu dla dekoracji.
Dodaj komentarz