Zwykłą sałatkę warzywną możemy odświeżyć za pomocą śmietanki UHT Łaciata 18%, która idealnie nadaje się do sałatek, zastępuje kaloryczny majonez, a także kwaskowaty jogurt naturalny. Nadaje sałatce kremowej konsystencji i słodkawego posmaku bez dodawania cukru.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Obierz ziemniaki i ugotuj je w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut. Marchewkę także ugotuj.
Groszek odcedź. Przestudzoną marchewkę obierz i pokrój w kostkę lub w talarki.
Wymieszaj ze sobą pokrojone ziemniaki, marchewkę i groszek (zostaw 1 łyżkę groszku do dekoracji sałatki). Dodaj majonez wymieszany ze śmietanką. Ponownie wymieszaj składniki. Posyp wierzch groszkiem i przyozdób listkami mięty. Smacznego!
Dodaj komentarz