Sałatka ziemniaczana z zielonym groszkiem i śmietanką

Zwykłą sałatkę warzywną możemy odświeżyć za pomocą Śmietanki Łaciatej 12%, która idealnie nadaje się do sałatek, zastępuje kaloryczny majonez, a także kwaskowaty jogurt naturalny. Nadaje sałatce kremowej konsystencji i słodkawego posmaku bez dodawania cukru.

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką

Danie: Kolacja, Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego,

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 5 ziemniaków
  • - 2 marchewki
  • - 1 puszka zielonego groszku
  • - 1 opakowanie Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1-2 łyżek majonezu
  • - listki mięty do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1
Obieramy ziemniaki i gotujemy je w lekko osolonej wodzie przez około 20 minut.

Krok 2
W czasie kiedy ziemniaczki się gotują, odcedzamy groszek i obieramy marchewkę, którą najwygodniej będzie pokroić w kostki, jednak mogą to także być talarki.

Krok 3
Mieszamy ze sobą pokrojone ziemniaki, marchewkę i groszek (zostawiamy jedynie po około 1 łyżce na porcję, aby posypać wierzch sałatki). Dodajemy majonez wymieszany ze Śmietanką Łaciatą. Ponownie mieszamy składniki. Posypujemy wierzch groszkiem i przyozdabiamy listkami mięty.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.