Pyszny i łatwy w przygotowaniu sernik na zimno, który sprawdzi się na każdą okoliczność.
Danie: Podwieczorek
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Przygotuj spód. Ciasteczka pokrusz i wymieszaj z masłem. Wyłóż je na spód tortownicy i wyrównaj powierzchnię.
Przygotuj masę. Ricottę razem z jogurtem greckim i cukrem, zmiksuj. Dodaj mleko kokosowe i całość miksuj przez około 3 minuty.
Białą czekoladę umieść w miseczce i rozpuść ją w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści, dodaj ją powoli do masy z ricottą.Całość miksuj przez 2 minuty.
Teraz czas na rozpuszczenie żelatyny w gorącej wodzie. Dodaj mieszankę do masy serowej i miksuj ciągle przez 3 minuty.
Masę serową przełóż na spód ciastek i włóż gotowy sernik do lodówki na kilka godzin.
Dodaj komentarz