Kokosowy sernik na zimno

Pyszny i łatwy w przygotowaniu sernik na zimno, który sprawdzi się na każdą okoliczność.

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Podwieczorek

Osób: 10

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Spód

  • 180 g ciasteczek
  • 50 - 70 g masła

Masa

  • 250 g sera ricotta
  • 400 ml jogurtu greckiego
  • 2 białe czekolady (2 x 10 dag)
  • 10 dag drobnego cukru
  • 2 i 1/2 szklanki mleczka kokosowego (ok. 700 ml)
  • 3 łyżki żelatyny
  • 4 łyżki gorącej wody

Przygotowanie

Krok 1

Przygotuj spód. Ciasteczka pokrusz i wymieszaj z masłem. Wyłóż je na spód tortownicy i wyrównaj powierzchnię.




Krok 2

Przygotuj masę. Ricottę razem z jogurtem greckim i cukrem, zmiksuj. Dodaj mleko kokosowe i całość miksuj przez około 3 minuty.



Krok 3

Białą czekoladę umieść w miseczce i rozpuść ją w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści, dodaj ją powoli do masy z ricottą.Całość miksuj przez 2 minuty.



Krok 4

Teraz czas na rozpuszczenie żelatyny w gorącej wodzie. Dodaj mieszankę do masy serowej i miksuj ciągle przez 3 minuty.



Krok 5

Masę serową przełóż na spód ciastek i włóż gotowy sernik do lodówki na kilka godzin.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.