Letnia zupa owocowa

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g owoców (truskawki, maliny, czereśnie)
  • 1 kisiel wiśniowy
  • 2 łyżki śmietanki Łaciata do zup 18%
  • 2 łyżki cukru

Przygotowanie

Krok 1

Owoce umieścić w garnku, podlać wodą i gotować przez około 15 minut ciągle podlewając wodą. Rozgotowane owoce przestudzić i zmiksować za pomocą blendera. Uzupełnić wodą.



Krok 2

Kisiel rozpuścić w ⅓ szklanki wody. Dodać do gotującej się zupy. Dosypać cukier i dokładnie wymieszać. Gotować przez kolejne 5 minut na małym ogniu.



Krok 3

Zupę podawać w salaterkach z dodatkiem śmietany i świeżych owoców.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.