Likier krówkowy

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Napoje

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 510 g gotowej masy krówkowej,
  • 0,5 l śmietany kremówki 30% Łaciata,
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej,
  • 4 łyżki wrzątku,
  • 0,5 l wódki

Przygotowanie

Krok 1

Kawę rozpuść we wrzątku i odstaw do ostudzenia. Masę krówkową zmiksuj na gładką masę, wlej ostudzoną kawę i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj śmietanę, alkohol i całość dokładnie wymieszaj. Tak przygotowany likier przelej do butelek i odstaw na kilka dni do przegryzienia.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.