Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska
Spód blaszki o wymiarach 25x25 wyłożyć folią spożywczą. Ułożyć warstwę herbatników, a na niej rozprowadzić kajmak (2 czubate łyżki zostawić do środkowej warstwy) po czym przykryć kajmak drugą warstwą herbatników. W misce wymieszać ze sobą dokładnie serek mascarpone, 2 łyżki kajmaku i 4 batoniki Lion posiekane na kawałki. Włożyć masę na herbatniki i przykryć ją kolejną warstwą herbatników. Śmietankę kremówkę ubić na sztywno. Cukier puder wymieszać ze śmietan-fixem dodać do śmietany i krótką chwilę miksować do połączenia składników. Przełożyć śmietanę na ciasto, wyrównać. Posypać wierzch startą mleczna czekoladą i poukładać listki liona na górze do ozdoby. Wstawić na kilka godzin do lodówki i gotowe ✌️
Dodaj komentarz