Łódeczki z jajek pomidorowych

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 5 jajek
  • 1 słoiczek pomidorów suszonych
  • 2 rzodkiewki
  • 3 plasterki szynki
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 1/4 papryki żółtej
  • 1/3 zielonego ogórka
  • 1 wędzona kiełbasa
  • natka pietruszki
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotuję na twardo i studzę. Małym nożykiem nacinam w połowie ząbki do około jajka. W ten sposób powstaną dwie połówki.



Krok 2

Wydrążam żółtka, dodaje do nich pomidory z zalewy, sól, pieprz i miksuję blenderem. Farsz przekładam do rękawa i nadziewam nim jajka.



Krok 3

Dekoruję plastrami rzodkiewki i szynki. Układam na plasterkach ogórka i kiełbasy. Dodaję także po kawałku obu papryk. Posypuję natką i szczypiorkiem. Żeby jajka lepiej się trzymały na podstawkach z ogórka wbijam w nie wykałaczki. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.