Delikatne i puszyste placuszki z waniliowego serka homogenizowanego. Z pewnością zasmakują zwłaszcza dzieciom. Idealne na słodkie śniadanie lub podwieczorek. Można podawać je ze świeżymi owocami, dżemem lub po prostu cukrem pudrem.
Danie: Śniadanie, Podwieczorek
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Do miski przesiać mąkę z solą, sodą i proszkiem do pieczenia.
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać serek homogenizowany, wymieszać.
Dalej miksując, stopniowo dodawać mąkę z solą, sodą i proszkiem do pieczenia.
Na nieprzywierającej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Łyżką nakładać masę i formować placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj komentarz