Lodowe kanapki z czekoladą

Idealne połączenie lodów, ciastek i czekolady. Letni, prosty deser.

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • − 400 g Śmietanki Łaciata 30% (schłodzonej)
  • − 300 g mleka skondensowanego słodzonego
  • − opakowanie ciastek z kawałkami czekolady
  • − opakowanie posypki czekoladowej (łezki)

Przygotowanie

Krok 1

Schłodzoną śmietankę Łaciatą i mleko skondensowane wlewamy do miski i ubijamy na gęstą masę.



Krok 2

Gotową masę przekładamy do pojemnika, umieszczamy w zamrażalniku na kilka godzin.



Krok 3

Powstałe lody śmietankowe układamy w porcjach pomiędzy ciastkami z kawałkami czekolady. Śmietankowe boki kanapki obsypujemy czekoladową posypką.



Krok 4

Przygotowane kanapki chłodzimy jeszcze ok. 30 minut w zamrażalniku w celu związania składników.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.