Lody śmietankowo–waniliowe z granatem

Autor:

agatab

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - Konkurs Śmietanka Towarzyska


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • Składniki na około 1,25 l lodów:
  • 450 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 330 ml śmietanki 36% Łaciata
  • granat (o wadze około 250 g)
  • 40 g cukru

Przygotowanie

Krok 1

Śmietankę ubijamy z cukrem około 2 minuty, dodajemy do niej nasiona granatu, serek i delikatnie mieszamy. Gotowe wlewamy do maszynki do lodów i włączamy ją na 20 minut. Następnie wstawiamy do zamrażalnika na około 1,5 godziny. Po tym czasie lody nakładamy do pucharków lub rożków na lody :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.