Łosoś pieczony z papryką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 papryki
  • 2 czerwone cebule
  • 1 cytryna
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 4 filety z łososia
  • ¼ szklanki świeżej natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.



Krok 2

Papryki umyj, osusz i pokrój w kosteczkę. Cebule pokrój w krążki, cytrynę pokrój w plasterki. Czosnek obierz i posiekaj. Natkę pietruszki posiekaj.



Krok 3

W dużej misce wymieszaj papryki, cebulę, cytrynę, czosnek, oliwę z oliwek, sól i pieprz.



Krok 4

Rozłóż warzywa równomiernie na blasze do pieczenia i piecz przez 10 minut.



Krok 5

Wyjmij blachę z piekarnika, przesuń warzywa na boki i ułóż filety z łososia na środku blachy.



Krok 6

Piecz przez kolejne 12-15 minut, aż łosoś będzie gotowy.



Krok 7

Posyp natką pietruszki i podawaj. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.