Placki z gruszką (zdrowsza wersja)

Autor:

Kudłata

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Śniadanie, Podwieczorek, Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 300 g mąki pełnoziarnistej
  • 1/2 szklanki ksylitolu
  • 1 laska wanilii
  • skórka z cytryny
  • 3 jajka
  • 5 gruszek
  • mleko (ok. 2 szklanki) Łaciate
  • 4 łyżeczki cynamonu
  • cukier puder
  • olej

Przygotowanie

Krok 1

Na początku robimy ciasto. Miksujemy jajka z ksylitolem, wanilią (laskę spłaszczamy, przecinamy i wyskrobujemy ziarenka) i cynamonem, potem dodajemy mąkę, mleko, skórkę z cytryny i znowu miksujemy. Jeśli ciasto jest za gęste dodajemy trochę mleka. Następnie przygotowujemy krążki z gruszki. Gruszki myjemy i obieramy. Wycinamy środek i kroimy gruszki na krążki nie za grubo. Krążki maczamy w cieście i smażymy na patelni do zarumienia z obu stron. Przed podaniem posypujemy placuszki cukrem pudrem, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.