Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Jarmuż umyć, osuszyć, usunąć twarde łodygi i pokroić liście na mniejsze kawałki.
Seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić wszystkie warzywa i smażyć przez około 5 minut. Dodać posiekany koperek, przyprawić warzywa pieprzem cytrynowym i solą.
Filet z łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przekroić na 3 części. Natrzeć przyprawą do ryb.
Przekroić ciasto francuskie na 3 prostokąty. Na każdym z nich położyć rybę, a na niej warzywa. Zawinąć i docisnąć brzegi ciasta. Ułożyć ciasto z rybą w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz