Łosoś w cieście francuskim z selerem i jarmużem

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 450 g filetu z łososia
  • 1 mała cebula
  • 150 g selera
  • 1 duża garść jarmużu
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • Pieprz cytrynowy
  • Sól
  • Przyprawa do ryb

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać i pokroić w kostkę.



Krok 2

Jarmuż umyć, osuszyć, usunąć twarde łodygi i pokroić liście na mniejsze kawałki.



Krok 3

Seler obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 4

Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić wszystkie warzywa i smażyć przez około 5 minut. Dodać posiekany koperek, przyprawić warzywa pieprzem cytrynowym i solą.



Krok 5

Filet z łososia umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i przekroić na 3 części. Natrzeć przyprawą do ryb.



Krok 6

Przekroić ciasto francuskie na 3 prostokąty. Na każdym z nich położyć rybę, a na niej warzywa. Zawinąć i docisnąć brzegi ciasta. Ułożyć ciasto z rybą w naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 25 minut w temperaturze 180°C.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.