Łosoś w sosie teriyaki

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g filetu z łososia
  • 4 łyżki sosu teriyaki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 ząbek czosnku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 pomidory
  • 1 puszka kukurydzy
  • pół cukinii
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżeczka octu ryżowego
  • 2 szczypta pieprzu
  • 1 szczypty soli

Przygotowanie

Przygotowanie:

Umyty filet natrzeć pieprzem. Wymieszać sos teriyaki, sojowy, 1 łyżeczkę miodu lipowego i imbir. Ząbek czosnku zetrzeć i dodać wraz z solą. Filety marynować co najmniej 3 godziny. Piec około 20 minut w temperaturze 200 °C w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą. Pokroić pomidory na duże kawałki, a cukinię w drobną kostkę. Odsączyć i dodać kukurydzę, posiekaną cebulę, miód, ocet i odrobinę oliwy. Składniki sałatki wymieszać i podawać razem z łososiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.