Sałatka ze szpinakiem, awokado i truskawkami

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 150 gram szpinaku
  • 250 gram truskawek
  • 1 awokado
  • 1 opakowanie sera camembert
  • 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
  • 1 łyżka sosu balsamicznego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 2-3 łyżki ziaren słonecznika Szpinak

Przygotowanie


Szpinak płuczemy i osuszamy. Ser kroimy w kostkę. Awokado obieramy, kroimy na kawałki. Truskawki kroimy w ćwiartki. Układamy wszystkie składniki na szpinaku. Przygotowujemy sos: do słoiczka wlewamy oliwę, dodajemy sos balsamiczny, sok z cytryny oraz miód. Zakręcamy słoik i energicznie potrząsamy do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Posypujemy sałatkę ziarnami słonecznika i polewamy sosem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.