Kozi ser jest produktem zawierającym cenne składniki odżywcze. Jako dodatek do zielonej sałatki dostarczy nam białka oraz walorów smakowych. Przepis jest bardzo prosty w przygotowaniu.
Danie: Kolacja, Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Przygotowanie sałatki jest bardzo proste. W pierwszej kolejności wyjmujemy z opakowania rukolę. W razie konieczności myjemy pod zimną bieżącą wodą oraz osuszamy ręcznikiem papierowym.
Rzodkiewkę i ogórka myjemy i kroimy na cienkie plasterki. Warzyw nie obieramy ze skórki, gdyż to właśnie w niej znajduje się najwięcej cennych dla nas składników i witamin.
Na suchą rozgrzaną patelnię wsypujemy pestki dyni i prażymy je przez około 3 minuty ciągle mieszając.
Pozostało tylko ułożyć wszystkie składniki. Na półmisek wykładamy równomiernie rukolę, układamy ogórka oraz rzodkiewkę. Następnie posypujemy sałatkę aromatycznymi pestkami dyni oraz pokruszonym serem kozim. Całość doprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną oliwy z oliwek.
Dodaj komentarz