To szybkie i proste do przygotowania danie zasmakuje każdemu – delikatny soczysty łosoś podany z ziemniakami w mundurkach i twarożkiem z ogórkiem to idealna wiosenna potrawa.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Piekarnik nastawiamy na 150ºC.
Rybę myjemy, oprószamy solą, wierzch polewamy śmietanką Łaciatą. Pieczemy 20 minut w temperaturze 150ºC.
Ziemniaki myjemy i gotujemy w mundurkach.
Oliwę mieszamy z posiekanym koperkiem. Gdy łosoś już będzie gotowy polewamy go odrobiną oliwy z koperkiem. Możemy też przyozdobić gałązką koperku. Podajemy z ziemniakami.
Świeża ryba nie powinna być przechowywana w lodówce dłużej niż 1 dzień.
Dodaj komentarz