Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Fit
Bez glutenu
Filety z łososia skrop sokiem z cytryny i odstaw na 15 minut. Cebulę obierz i pokrój na piórka. Pieczarki pokrój w cienkie plastry.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę oraz pieczarki. Smaż na średnim ogniu przez 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Do pieczarek dodaj liście szpinaku oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj i duś pod przykryciem przez 5 minut.
Śmietankę przełóż do miski, dodaj do niej łyżkę podsmażonych pieczarek ze szpinakiem izamieszaj energicznie (dzięki temu śmietanka się zahartuje).Następnie przełóż całą zawartość miseczki na patelnię, wymieszaj i zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem, a potem przełóż na talerze.
Na tą samą patelnię dodaj łyżeczkę masła i rozgrzej je. Przełóż na nią filety z łososia - skórą do dołu. Posól i popieprz z wierzchu. Smaż przez 5 minut na średnim ogniu, odwróć i smaż kolejne 2 -3 minuty.
Gorące filety przełóż na talerze, układając je na pozostałych składnikach. Podawaj od razu. Smacznego!
Dodaj komentarz