Makaron na zielono

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g makaronu z zielonego groszku
  • 1 duża cukinia
  • 100 g mrożonego lub świeżego groszku
  • 200 g fasolki szparagowej
  • 1 brokuł
  • 100g szpinaku
  • 50 ml śmietanki UHT Łaciata 12%
  • kilka liści jarmużu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 200 g zielonego pesto

Przygotowanie

Przygotowanie:

Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię potnij na cienkie plastry - najlepiej ze skórką. Brokuł podziel na różyczki. Fasolkę szparagową pokrój na mniejsze kawałki. Na oleju podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj pokrojony jarmuż i szpinak - smaż przez chwilę. Dodaj pozostałe warzywa. Dolej pół szklanki wody i duś pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie dodaj ugotowany makaron, śmietanę i pesto. Trzymaj na małym ogniu przez 2-3 minuty i gotowe!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.