Makaron na zielono

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200g makaronu z zielonego groszku
  • 1 duża cukinia
  • 100g mrożonego lub świeżego groszku
  • 200g fasolki szparagowej
  • 1 brokuł
  • 100g szpinaku
  • 50 ml śmietanki Łaciata 12%
  • kilka liści jarmużu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • 200g zielonego pesto

Przygotowanie

Przygotowanie:

Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię pociąć na cienkie plastry - najlepiej ze skórką. Brokuła podzielić na różyczki. Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawałki. Na oleju podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać pokrojony jarmuż i szpinak i chwilę smażyć. Dodać pozostałe warzywa. Dolać pół szklanki wody i dusić pod przykryciem 10 minut. Po tym czasie dodać ugotowany makaron, śmietanę i pesto. Trzymać na małym ogniu przez 2-3 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.