Makaron razowy z mortadelą

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag makaronu razowego
  • ½ kg cebuli
  • 30 dag mortadeli
  • 1 łyżka smalcu
  • Papryka słodka
  • Sól
  • Pieprz kolorowy
  • Maggi
  • Zioła prowansalskie
  • Ser żółty

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować , przelać zimną woda , odsączyć.



Krok 2

Cebulę oczyścić, pokroić w kostkę większą, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i zmniejszyć ogień, smażyć, dorzucić pokrojoną w paski mortadelę, posypać papryką słodką, solą, pieprzem i mieszać by się nie przypaliła cebula.



Krok 3

Jak będzie gotowe posypać ziołami prowansalskimi i wsypać makaron na patelnie, wymieszać i razem chwilę poddusić jeszcze, dodać maggi do smaku.



Krok 4

Wierzch posypać startym serem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.