Placuszki twarogowe z jabłkiem i żurawiną

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 2 łyżki żurawiny suszonej
  • 200 g Twarogu Mazurski Smak
  • 1 jajko
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 4-5 łyżek mąki pszennej
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego Milko
  • ⅓ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Żurawinę zalać wrzątkiem i zostawić na 15 minut.



Krok 2

Jabłko pokroić w kostkę.



Krok 3

Ser biały rozgnieść widelcem.



Krok 4

Dodać jajko, jogurt, cukier, mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać.



Krok 5

Dodać jabłko oraz żurawinę i jeszcze raz wymieszać.



Krok 6

Smażyć placuszki na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Zdjąć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.