Rolada z podudzia z wiśniami

Pięknie wygląda i świetnie smakuje – idealna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Rolada z udźca z wiśniami sprawi, że Twój stół będzie wyglądał wykwintnie, a Ty poczujesz się jak najlepszy szef kuchni.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 udziec z indyka (bez kości)
  • 4 ząbki czosnku
  • 3 łyżki ziół prowansalskich
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 200 g wiśni bez pestek
  • ½ szklanki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Udziec myjemy i kroimy tak, aby powstał jeden duży płat. Olej mieszamy z przyprawami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i  nacieramy taką marynatą mięso. Odstawiamy na noc do lodówki.



Krok 2

Na mięsie układamy ¾ wiśni i rolujemy. Spinamy wykałaczkami lub związujemy i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.



Krok 3

Podlewamy pozostałą marynatą i dodajemy resztę wiśni. Pieczemy przez ok. 1 godzinę w temperaturze 190 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.