Makaron z filetem kurczaka

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 30 dag piersi z kurczaka
  • przyprawa maggi
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa do kurczaka
  • 3 łyżki oleju
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 3 papryka
  • 1 mała cukinia
  • 1 cebula
  • 20 dag pieczarek
  • 40 dag makaronu typu muszelki

Przygotowanie

Krok 1

Filety z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wraz z z posiekana cebulką zrumienić na rozgrzanym oleju. Gdy mięso i cebula się lekko zrumieni wsypać pokrojone pieczarki, chwile poddusić. Po 10-15 minutach dodać pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę pokrojona w paseczki i obgotowaną fasolę szparagową. Gotować przez chwilę, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Makaron- muszelki - ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wyłożyć na talerze, nałożyć mięso z warzywami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.