Carbonara w zupełnie innej, ciekawej odsłonie – tym razem z pysznymi owocami morza. Warto spróbować takiej odmiany!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Czosnek obieramy i drobno kroimy. Natkę pietruszki siekamy. Czosnek i pietruszkę dusimy na maśle 1 minutę. Po tym czasie dodajemy owoce morza i dusimy około 10 minut.
Gotujemy makaron spaghetti według instrukcji na opakowaniu. Tak, aby był al dente.
W misce roztrzepujemy 3 żółtka i 1 jajko, dodajemy ser i śmietankę Łaciatą. Doprawiamy solą i pieprzem.
Do odcedzonego makaronu dodajemy owoce morza i całość zalewamy masą śmietankowo-jajeczną. Energicznie mieszamy, aby powstał kremowy sos. Całość możemy przed podaniem posypać parmezanem.
Dodaj komentarz