Makaron z jajkiem i szynką parmeńską

Autor:

Ania321

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g makaronu
  • 1 jajko
  • 50 g szynki parmeńskiej
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić.



Krok 2

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną w paseczki szynkę parmeńską i podsmażyć przez 1-2 minuty.



Krok 3

Następnie dodać makaron, przesmażyć przez chwilę. Wbić jajko i smażyć cały czas mieszając, aż jajko się zetnie.



Krok 4

Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą soli.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.