Makaron z pieczarkami i warzywami

Autor:

Śnieżynka

Por pokroić w krążki. Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Por razem z papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Wsypać posiekane pieczarki, wlać 2-3 łyżki wody, dusić do odparowania. Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Połączyć z warzywami, doprawić do smaku, wymieszać, podgrzać. Gorące wyłożyć na talerze i od razu posypać startym żółtym serem, podawać.

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 mały por
  • ½ papryki zielonej
  • ½ papryki pomarańczowej
  • 15 dag pieczarek
  • 10 dag makaronu nitki
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól
  • Pieprz
  • Sos sojowy
  • 2-3 łyżki startego żółtego sera

Przygotowanie

Krok 1

Por pokroić w krążki.



Krok 2

Paprykę bez nasion pokroić w słupki.



Krok 3

Por razem z papryką podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Wsypać posiekane pieczarki, wlać 2-3 łyżki wody, dusić do odparowania.



Krok 4

Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Połączyć z warzywami, doprawić do smaku, wymieszać, podgrzać.



Krok 5

Gorące wyłożyć na talerze i od razu posypać startym żółtym serem, podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.