Przedstawiam Wam przepis na szybkie risotto z kurczakiem i warzywami. Dla osób które nie mają zbyt wiele czasu!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Filety z kurczaka kroimy w kostkę oraz doprawiamy solą i pieprzem Smażymy na oliwie z oliwek. Po usmażeniu wyjmujemy kurczaka i na tą samą patelnie wrzucamy mrożone owoce.
W garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną cebulę i posiekany czosnek. Gdy cebulka się zeszkli wsypujemy ryz. Chwilę smażymy i podlewamy ciepłym bulionem. Kolejne porcję bulion dodajemy dopiero, gdy poprzednią zdąży wchłonąć ryż. Dodajemy warzywa oraz kurczaka i gotujemy całość 5 minut.
Na koniec dodajemy 3 łyżki śmietanki Łaciatej oraz łyżkę masła. Całość mieszamy.
Jeśli mamy więcej czasu mrożonkę możemy zastąpić świeżymi warzywami.
Dodaj komentarz