Makaron z tuńczykiem

To pomysł na szybką sałatkę z makaronem i tuńczykiem. Sprawdzi się jako posiłek do pracy albo szkoły.

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1/2 kg makaronu
  • - 2 puszki tuńczyka w oliwie
  • - ½ puszki groszku
  • - 2 łyżki majonezu
  • - 2 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - ¼ łyżeczki soli i pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy al dente. Gdy jest jeszcze ciepły, polewamy go w salaterce oliwą z tuńczyka, ostrożnie wkładając kawałki ryby, aby się nie rozpadły.



Krok 2

Groszek odsączamy.



Krok 3

Gdy makaron jest już zimny dodajemy do niego groszek. Doprawiamy majonezem zmieszanym ze Śmietanką Łaciatą, pieprzem, solą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.