Rolada wieprzowa z warzywami

Rolada wieprzowa z warzywami to wyśmienite danie, polecane zarówno na obiad w gronie rodzinnym, jak i na ważne uroczystości. Smaczne, dość łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze - bardzo smaczne.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 kg schabu wieprzowego
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 i ½ szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1 opakowanie mrożonki warzywnej
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 pęczek kopru

Przygotowanie

Krok 1

Schab nacinamy tak aby otrzymać 1 płat, rozkładamy i nacieramy przyprawami.



Krok 2

Cebulę drobno kroimy i lekko obsmażamy na 2 łyżkach oliwy. Następnie na patelnię dodajemy mrożone warzywa i całość smażymy jeszcze 5-10 minut.



Krok 3

Na mięso układamy przygotowany farsz warzywny, zwijamy schab, wiążemy i podsmażamy. Następnie mięso umieszczamy w brytfannie, dolewamy bulion i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.



Krok 4

Danie przyozdabiamy koperkiem. Podajemy na ciepło.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.