Rolada wieprzowa z warzywami to wyśmienite danie, polecane zarówno na obiad w gronie rodzinnym, jak i na ważne uroczystości. Smaczne, dość łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze - bardzo smaczne.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Bez glutenu
Schab nacinamy tak aby otrzymać 1 płat, rozkładamy i nacieramy przyprawami.
Cebulę drobno kroimy i lekko obsmażamy na 2 łyżkach oliwy. Następnie na patelnię dodajemy mrożone warzywa i całość smażymy jeszcze 5-10 minut.
Na mięso układamy przygotowany farsz warzywny, zwijamy schab, wiążemy i podsmażamy. Następnie mięso umieszczamy w brytfannie, dolewamy bulion i pieczemy przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Danie przyozdabiamy koperkiem. Podajemy na ciepło.
Dodaj komentarz