Sałatki to najczęściej wybierane przez Nas przekąski - są zdrowe, pożywne i sycące. Często potrafią zastąpić drugie śniadanie, lunch, a nawet obiad. Nic więc dziwnego, że po nie sięgamy.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki
Ze śmietanką
Do wrzątku wrzuć makaron i gotuj według instrukcji na opakowaniu.
W tym czasie zacznij gotować szparagi. Zielone są bardzo delikatnie, więc nie musisz obierać ich ze skóry. Wystarczy je umyć i wstawić pionowo do garnka wypełnionego do ¾ objętości osoloną wodą.
Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć krewetki i smaż kilka minut, co chwilę je przewracając. Smaż je, aż do momentu zarumienienia.
Pomidorki umyj i pokrój na pół.
Po upływie określonego czasu odcedź makaron i szparagi. Poczekaj, aż ostygną i dodaj do nich ostudzone krewetki i pokrojone pomidorki. Całość delikatnie wymieszaj i dopraw śmietanką dla smaku oraz do nadania kremowej konsystencji.
Dodaj komentarz