Makaron ze szparagami, krewetkami i śmietanką

Sałatki to najczęściej wybierane przez Nas przekąski - są zdrowe, pożywne i sycące. Często potrafią zastąpić drugie śniadanie, lunch, a nawet obiad. Nic więc dziwnego, że po nie sięgamy.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Skorupiaki

Ze śmietanką


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 0,5 opakowania makaronu
  • 1 opakowanie krewetek
  • 1 pęczek szparagów
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 1 łyżka śmietanki Łaciata 30% pasteryzowana
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

Krok 1

Do wrzątku wrzuć makaron i gotuj według instrukcji na opakowaniu.



Krok 2

W tym czasie zacznij gotować szparagi. Zielone są bardzo delikatnie, więc nie musisz obierać ich ze skóry. Wystarczy je umyć i wstawić pionowo do garnka wypełnionego do ¾ objętości osoloną wodą.



Krok 3

Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć krewetki i smaż kilka minut, co chwilę je przewracając. Smaż je, aż do momentu zarumienienia.



Krok 4

Pomidorki umyj i pokrój na pół.



Krok 5

Po upływie określonego czasu odcedź makaron i szparagi. Poczekaj, aż ostygną i dodaj do nich ostudzone krewetki i pokrojone pomidorki. Całość delikatnie wymieszaj i dopraw śmietanką dla smaku oraz do nadania kremowej konsystencji.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.